сряда, 2 декември 2015 г.

Арт журнал: Коледа {Art journal: Christmas}

Здравейте, приятелчета трудолюбиви!

В контраст с вчерашната шантава фънки гръндж празнично-зимна Коледа, днес ви показвам една много класическа винтидж Коледа, за да ви поканя в предизвикателството на Card Mania - Christmas


Наши спонсори са A day for daisies, които предоставят ваучер за $12 на един късметлия. Аз използвах печата A visit with father Christmas.



Тази страничка е и първата, която заснех в процес на изработка. Няма да е последната със сигурност. :) Надявам се видеото да ви допадне!


Заповядайте да видите и останалите вдъхновения на дизайн тима, както и всички награди, които ви очакват в декемврийското ни предизвикателство. 


Ще чакам да видя и вашите творби на коледна тема! :)


Поздравчета,
JIJI.

вторник, 1 декември 2015 г.

Арт журнал: Нека вали {Art journal: Let it snow}

Здравейте, сръчковци!

Стана ли ви коледно и зимно? :) А в какви цветове е вашата Коледа тази година? При мен бие на нетрадиционно - магента, оранжаво и синьо, сплотено от черен сняг.


Днешната страничка е един от дръзките ми опити в журналството - наситени цветове, намацан хаотично фон, надраскани герои с тънкописец... Голямо забавление, но страхът от крайния резултат е голям, честно да ви кажа. Винаги си планирам проектите, кога само наум, кога скицирано на лист, кога изредено като стъпки, когато поредността на стъпките има значение. Неизвестността ме плаши, а в арт журналството и по-точно в микс медията това би трябвало да е основното нещо, доставящо удоволствие. :) Е, за мен е по-скоро предизвикателство. Надрасках всичко на ръка, без много, много да му мисля и без да се упражнявам предварително. Най-много страдам, когато "беловата" стане по-грозна от "черновата", затова не си го причинявам. :) Директно върху проекта, пък каквото стане...


Изпробвах техниката negative painting, при която определени части от рисунката са "оцветени" от фона - в случая шалчето на Снежко, птичките, звънчето, носа му... 


Снежинките са стенсил, любезно предоставен от нашия спонсор този месец - Hobby-Lobby. Използвах стикери на Тим Холц за акценти, както и малко washi, което всъщност беше вдъхновението ми за цветовата комбинация. 


Това е моето вдъхновение за Празнично вилшебната тема през декември и януари в Картишок ММП. Очакват ви много награди и изненади този месец, затова не пропускайте да се включите в Картишок Микс Медия Предизвикателството!


Надявам се да ви е харесал моят Снежко! 
Надникнете и в блоговете на останалите Картишочки и вижте какви миксирани вдъхновения са ви забъркали този път. :)

Поздравчета,
JIJI.