сряда, 20 февруари 2013 г.

Момичешки мотор

Здравейте, момичета-кокичета! :)

Днешната картичка отново е "тайна", този път лети към България. <3 Тя е за рожден ден на моя много близка колежка и приятелка - Ели. Преди 4 години именно тя ме зариби по картичкоправенето, след което се отдаде на хиляди други занимания, смени много хобита - от готварство и сладкарство, през ноктопластика, до най-новата ѝ страст - моторите! Тъй като вече има книжка, реших аз да ѝ подаря първия мотор. :) Въпреки че последните няколко години Ели се променя много в търсене на това, което истински ѝ доставя удоволствие, мисля, че все още харесва розовия цвят. :) Затова заложих на него, а той винаги ми е харесвал в комбинация със светло зелено, резеда, бебешко синьо и бяло... 

Фокусът трябваше да е върху мотора естествено. От дълго време искам да пробвам paper piecing-a, нооо както споменах вече, имам само 1 сет печати и той не става за тази техника. :D Не съм ползвала и digi-та за сега, защото нямам принтер. Та се наложи сама да си измисля начин да си "препечатвам" картинката, която си нарисувах, върху различните хартии. Нарисувах си картинката на обикновен бял лист, надрасках опаката страна с графитен молив и минах по очертанията на картинката, за да я "отпечатам" на цветните хартии. :) Забавление на ниво занималня/предучилищна, ама съм доволна горе долу... :D Ето какво се получи:


Да живеят ножичките с декоративен ръб! <3 Докато се наканя да си взема Big shot, сигурно ще мине още година, та за момента ножичките спасяват положението. :D Тук съм използвала две от тях.


Фонът направих тип patch work с най-различни изрезки от хартии на Recollections, K&Co и някакви хартии от Слънчоглед, които реших, че си отиват. :) Исках да е с много малки квадратчета (приблизително 1,5 см), затова шиенето го спестих, да не се измести много фокусът от мотора. :) Бялото картонче на живо всъщност е с облачета, направени с Distress inks Tumbled glass и Peacock feathers, но снимките станаха твърде светли.

Не можех да оставя такъв момичешки мотор просто така, затова на някои елементи сложих Ranger Glossy и Crackle accents. Опитах се даже да му придам малко обем и дълбочина с флумастери. :D 


Картичката е с размери 7,8х10,5см. Тъй като отпред не намерих място да сложа посланието, го написах отвътре:Надявам се картичката да се хареса както на вас, така и на получателката си. :) 

Хубава вечер ви желая, мили дами! 

J I J I.

7 коментара:

 1. Ей това е скорост. :) Много оригинална идейка за момичешка картичка - нестандартна, прекрасно изпълнена. Браво, Джиджка - за това, че си неуморна и ни радваш всеки ден :)ххх

  ОтговорИзтриване
 2. Браво!Страшен мотор:-)A фонът тип "пъчуърк" е страшен ,Трябва и аз да го пробвам ,че имам хиляди милиони парченца хартия :-)

  ОтговорИзтриване
 3. Благодаря ви, момичета! <3 :)))
  shMe, бая картички се бяха насъбрали последните... Не смеех да ги публикувам във FB и това окончателно наклони везните към създаване на блога. :D
  Ани, пробвай и ще се зарибиш много! :))) Само трябва горе долу да си отиват хартийките и магията става! Много "пътници" спасих с тази техника... :D

  ОтговорИзтриване
 4. Здравей Джиджи,
  много оригинална и различна картичка за жена! Съчетала си страхотно цветовете. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 5. Браво! Много оригинална картичка - и като идея (мотор за жена), и като избор на цветове към мотора, и като изпълнение. Явно е за много важен човек, защото си личи, колко много желание и емоция са вложени.

  ОтговорИзтриване
 6. Толкова трудоемко ми прозвуча всичко, че не знам дали успях да го осмисля :) Но картичката със сигурност се е получила страхотно - с цялата символика, която си търсила. Поздравления за търпението и креативността!

  ОтговорИзтриване
 7. Още една велика идейка за отпечатването.... за която не съм се сетила :).Браааво!!! Моторът е стана вълшебен! А като се замисля колко "пътници" имам в една кутия.... в скоро време и аз ще пробвам този фон :)

  ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!