петък, 22 март 2013 г.

Rainbow card


Здравейте, сръчковци! :)

Преди да съм забравила (както се случва от началото на март до сега), искам да ви поканя в томболата ми по случай 200 likes на JIJIcards във Facebook - "лепната" е най-отгоре на страничката. :) Единствените условия са да оставите коментар под публикацията във FB и да сте харесали страничката. :)

Картичката, с която искам да ви усмихна днес, е за едно много слънчево дете, което се записа при мен в инициативата Pay It Forward. Ванчето учи с мен и Бебо в Университета и живее срещу нас. Познаваме се от много преди да дойдем в Швейцария, което прави около 5 години... :) Тъй като е слънчево момиче, исках и картичката да носи слънчево настроение: 


Отдавна бях намислила да направя картичка с цветовете на дъгата, но така и не успявах да я завърша в главата си и затова и не посягах към материалите. :) Освен това нямах такива основни ярки цветове като тези на дъгата. Е, след като изкупих де що намерих хартии на Core'dinations по скучните швейцарски книжарници, мирясах и започнах картичката. 

Използвах любимата ми техника - създаване на фон от изрязани парченца хартия или т.нар. quilted background или patchwork. Обожавам я под всякаква форма - рибена кост, зиг-заг, диагонални ивички, лъчи, квадратчета, каквото се сетите... и съм го използвала сигурно в 50% от картичките си... :D Ужас, скука. :D Но се забавлявам всеки път! :) 

Обших "лъчите" от хартия със съответстващ цвят конец. И тук дойде още по-веселата част - имам 10-тина макарички и 3 от цветовете на дъгата естествено липсваха. Затова грабнах смело дистрес мастилата и понамацах няколко конци, за да паснат по цвят на картона. :)))) Сложих капси в същите цветове. Нарисувах и си изрязах слънчицето, минах го с Crackle accents. Вътре в него сложих прозрачна плака и залепих пухкаво облаче от филц, което пак си нарисувах, изрязах и избродирах сърчице върху него. <3 :) Идеята ми беше да има прозорче, но и нещо, което да скрива посланието отвътре. 


Да ви кажа под секрет, това беше първият ми опит за C&S картичка и го приемам за крайно несполучлив... :) Е, излязох малко от "комфортната си зона", но следващия път ще се постарая повече. Та правя това пояснение, защото като стигнах до декорацията на вътрешността на картичката, реших да се опитам поне тя да е изчистена. Знаете, че аз картичка с неукрасена вътрешна страничка нямам... Сетих се за фона с точки, който скоро правих на картичката в бяло, освен това се сетих и за картичката на shMe с различните размери точки. Исках вътрешността да наподобява цветово предната част на картичката. Та това е крайният резултат. :) 


Картичката е с размери 10х7,5 см, което ме подсеща да ви попитам - вие какъв размер картички правите и винаги ли един и същ? И използвате ли  готови основи за картички?

Надписът ("true friendship needs no words...") го използвам за пръв път и е от новия ми сет печати на Kaisercraft, с който ви се похвалих в предишната публикация. :) 

Включвам картичката в следните предизвикателства:
I'll participate in the following challenges: 
Надявам се картичката да ви хареса и да ви усмихне! <3 :))))

J I J I.

29 коментара:

  1. Направо прелест =) Едно такова слънчево и топло му става на човек,като я види =)

    ОтговорИзтриване
  2. Джиджи, супер е! Не виждам нищо несполучливо!Със сигурност ще усмихва приятелката ти всеки път, като я види!
    Аз позлвам основи за картички - в повечето случаи квадратни - 13,5х13,5 см (обичам да имам място :)), както и по-малки, правоъгълни (сега не се сещам з аточния размер). Много мразя да изрязвам и готовите основи за мен са нужни като въздуха хаха
    Приятен уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, Ели, много благодаря за инфото! :) Приятен уикенд и на теб! <3 :))))

      Изтриване
  3. Ехааа, колко весела и колко слънчева картичка! Страшно много ми харесва как си направила фона дъга, много ефектно седи!

    Гуш
    Ем

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина носи много широка усмивка тази картичка! Прекрасно слънце и много цветно настроение!

    ОтговорИзтриване
  5. Gorgeous card :-) I love the rainbow design and the decorated inside is fabulous :-)

    thanks for joining us on the Simon Says Stamp Challenge
    luv
    Lols x x x

    ОтговорИзтриване
  6. Beautiful card, super design. thank you for sharing it with us at CCM this time.
    Yvonne

    ОтговорИзтриване
  7. Wonderful vibrant colors, JiJi! Thanks for playing along with us at the Simon Says Stamp challenge this week!

    ОтговорИзтриване
  8. Толкова широка усмивка предизвика твоята картичка! Прекрасна е и носи не само усмивка, но и много слънчево настроение и много положителен заряд! Перфектно си се справила с фона от парченца, цветовете, слънцето е великолепно!

    ОтговорИзтриване
  9. JIJI,прекрасна е! Толкова слънчева, и идейна картичка. Как ти ги ражда главата ,бе момиче :-)обичам твоя "пачуърк" и всичките ти слънчеви идеи :-) Моите картички са размер 14/14

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))))) Хехе, Ани, мерси за винаги зареждащите ти коментари! <3 ХОХО И за инфото за размера на основите. :))))

      Изтриване
  10. Много цветна и готина е картичката ти, Джижи а вътрешната и част ми харесва най-много. Трябва и аз да ги пробвам тия точки, много ми допадат...обожавам всичко на точки.
    Не ти се е получила точно CAS картичка, но някой ден... евентуално... може и да го докараш :) когато ти свършат всички картони и хартии.. и имаш един печат само :)
    А колкото до основите - аз бях пуснала скоро такава тема във фейсбук страничката ни, незнам дали си член ( Консорциум на картичкофуриите)за да разпитам кой какво използва.
    Аз лично използвам големи картони и бяло или екрю, които си режа най-често 13*18 или 15*15 ( явно и на мен ми трябва много площ)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хахаха Кате, пробвай непременно! Голямо забавление си е с точките... :)))))
      Абсолютно не ми се получи CAS-a, ама сега обмислям втори дубъл... :D :D :D
      Не съм член на групата, защото нямам профил във ФБ... Така като гледам може би скоро обстоятелствата ще ме принудят да си направя. :D
      Ехаааа 13х18см как успяваш да запълниш... Браво! <3 :) Моите картички, дет са малко по-големи от АТС-та едвам ги запълвам с мат'рял! :D

      Изтриване
  11. Момичета-кокичета, много благодаря на всички за милите и окуражаващи думи! <3 :))))) Винаги много ме радвате с коментарите си!!! <3 <3 <3
    ХОХОХО

    ОтговорИзтриване
  12. Уау картичка с Уау ефект!:))) Невероятна е ,толкова страхотна емоция ми донесе твоята слънчева и цветна картичка-като един топъл слънчев лъч:))) Разкошна е във всяко едно отношение и пипната от всякъде -и от вън и от вътре!:)))Блазе й на твоята приятелка,трябва да е много специална за теб;)))Страшно ми харесва,а и колко труд си хвърлила,но пък ефекта е поразяващ!:)Браво!:))) хохох

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. хихихи Вили, много ме зарадва с коментара си! <3 :)))) Благодаря ти!

      Изтриване
  13. Цветна, усмихваща,носеща толкова много настроение!:)
    Аз май до сега готови основи не съм използвала. Напоследък правя картичките в р-р приблизително 15/15 см, другия р-р, който често използвам е 10,5/15.

    ОтговорИзтриване
  14. What a fabulous happy card. Thank you for joining us at Crafty Cardmakers. Xx

    ОтговорИзтриване
  15. Джиджинаа,
    така ме съвзе тази дъга, тази чиста пъстроцветна емоция. Слънцето е мой покровител, не само защото съм родена през лятото, а защото винаги го търся във всичко. А ти пак ми подаряваш и то в толкова очарователна и вълнуваща форма. Благодаря ти. Разкошна картичка, много твоя и разпознаваема. Браво :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хехеее shMeeeee! <3 :)))))) Липсваше ми!
      Благодаря ти! <3 :)))) А ти винаги успяваш да ме "сгрееш" със слънчевите си коментари! :))))

      Изтриване
  16. Джиджкааа, слънцето огря дома ни през компютъра! Прекрасна картичка си сътворила! И пачуърка, и дъгата са ми много на сърце! Наскоро направих цяла серия АТС с дъга(и копчета:) хихи), явно сме на една вълна:). Харесва ми какво внимание към детайла има! И на каква малка площ, колко много труд! Фавори ми е, обаче, вътрешността на точки! Жестока е!
    А за основите - почти не ползвам готови. Досега 1 или 2 пъти съм купувала такива. Обичам аз да си ги правя според настроението. В повечето случаи са 15/15см, но понякога са 10/15, понякога 12,5/12,5, а рядко, но все пак се случва, малки - 7/7 или 7/10. Обичам перлените картони! Голяма слабост са ми. Макар, че наскоро открих един страхотен бял гладък картон А4, който е прилично плътен. от него стават две картички 15/10. Дано съм била полезна:)
    Усмивкииии!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)))))))) Ехааа, Тони, много ме зареди страхотният ти коментар! <3 :))))
      Стига, бе! Точно щях да правя rainbow картичка с копченца за твоето предизвикателство! :D :D :D Какъв е шанса!?
      Благодаря ти за изчерпателния отговор за размера на картичките ти! <3 Полезен, и още как! :))) Винаги съм се питала колко са големи картичките на всички вас на живо. След като събрах няколко отзиви за мои картички: "Лелееее ама те са толкова мънички, на снимките изглеждат по-големи!" реших да се поинтересувам колко все пак е стандартът. :) Като чета, май май няма кой знае колко утвърден стандарт, но при всички случаи моите са пигмеи. :D

      Изтриване
    2. Ще чакам с натърпение твоята интерпретация на тема дъга с копчета! Радвам се че съм била полезна:-). Лека нощ от мен. Давам си заслужена почивка, а утре ще покажа куклата:-)

      Изтриване
    3. Ще чакам с натърпение твоята интерпретация на тема дъга с копчета! Радвам се че съм била полезна:-). Лека нощ от мен. Давам си заслужена почивка, а утре ще покажа куклата:-)

      Изтриване
  17. Eй, много красива и идейна картичка - носи невероятен заряд!

    ОтговорИзтриване
  18. Много, много ми харесва! Толкова е слънчева, цветна и позитивна! Чудесна обработка на слънчицето!

    ОтговорИзтриване
  19. Amazing card ! So bright and colourful

    Thank you for joining us at Simon Says Challenge this week

    Hugs

    Jo x

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!