вторник, 16 април 2013 г.

Цветя и пеперуди {Flowers and Butterflies}

Здравейте, сръчни сладурковци! <3

Пак ми напълнихте душата със сладки мили коментари! <3 :)))) Благодаря ви от сърце!!! :* 
А знаете ли как започна денят ми? ;) С нов коментар от Кали в блога... още преди да отворя линка, вече ми се беше разтупкало сърцето, че Кали може да е стегнала багажа на Червенокоска за Швейцария... :D Невероятно поласкана съм от това, че избра моята картичка, Кали! <3 Знай, че вдъхновението и наученото е изцяло твоя заслуга! :)))) За мен беше истинско удоволствие да участвам в блогогодишното ти предизвикателство! <3
И още нещо - получих известие, че ме чака пратка "от чужбина" в пощенския клон, така че шМи, подозирам теб! :D <3

А сега към днешната картичка... Пак пролетни трепети, цветчета и пеперудки. Явно съм в такова настроение. :) Вие също сте виновни! :P
Честно да ви кажа, мили момичета, нещо в тази картичка обаче ми липсва. Причината да се захвана с нея (и най-вече да я довърша!), беше цветовата комбинация. :) Много ми харесаха тези цветове заедно. Бяха се наредили върху бюрото ми случайно един до друг тези картони и взех че ги събрах заедно върху една картичка. :) 


Фонът го обработих с Distress ink Worn lipstick и Dried Marigold, после отпечатах новия си печат на Kaisercraft - Script, ембоснах го с детайлна прозрачна пудра и отгоре минах с Distress ink Weathered wood. 


Направих си цветчета, някои бяха останали от предишни картички, но пък се вързаха цветово и ги включих в "букета". :) Добавих и тичинки, че нали са в(б)ременната ми мания, нямаше как да ги пропусна... :D Сложих пеперудки от синя и розова оризова хартия, уших им и следички. :) Реших, че на това изобилие от цветя и пеперуди и тази момичешка цветова комбинация ще отива дантелена салфетка. Нещо не се справям да си намеря салфетки, които да пасват на размера на картичките ми, та бая орязах и префасонирах тази 15-сантиметрова салфетка. Част от нея вече бях използвала за вътрешността на картичката с буркана. Нарязах остатъците на малки парчета, а "поправките" скрих зад рамката. :) Заради тичинките и салфетката Бебо веднага лепна етикет на картичката - "сватбена". :) Посланието отново е от Friendship сета на Kaisercraft, но го разделих в 2 реда.


Отвътре украсих с хартийка на точки, на която отпред не ѝ намерих място, но някак си исках да включа в картичката. :) И за да "имитирам" предния панел на картичката, отвътре сложих дантела, но този път направена с любимия ми бордюрен пънч - Doily Lace на Martha Stewart (Ели, специален поздрав за теб). ;) 


Картичката утре поема на път. :) Сватбена, не-сватбена, надявам се да се хареса на получателката си! :))) А също се надявам и получателката ѝ да не надникне тук, затова за всеки случай не давам имена и подсказки. :)

Искам да я включа в няколко предизвикателства:

Това е засега, мили мои. :) Дано картичката се е харесала и на вас! <3
Имам още няколко идеи, вдъхновени от родните ни предизвикателства и от някои мънички джунджурийки, които си взех от местно(то) скрапбук магазинче. <3 :) Исках да ги реализирам този уикенд, но нещо не можах да се събера. :) Така че stay tuned... ;)

Поздравчета и прегръдки! <3

J I J I.

18 коментара:

  1. Gorgeous card :-) the flowers and whole design are fabulous :-)

    thanks for joining us on the Simon Says Stamp Challenge
    luv
    Lols x x x

    ОтговорИзтриване
  2. Джиджина, този скрипт като фосфорициращ направо - уникалнен. Много ми хареса твоята сватбена или не картичка. Цветовете ти наистина са чудни в тази комбинация. И ушитите следи на пеперудките...ммм, прекрасни. Много "френдска" картичка, много обичаща. Иии, мнооого верни подозрения имаш, хих. :)ххх

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна, чудна е картичката ти, Джиджи! Истинска прелест!

    ОтговорИзтриване
  4. И на мен много ми хареса цветовата комбинация - идеално се е получило. И тия твои игриви шевове... как ги првиш незнам, но са невероятен акцент в цялат композиция. А сините точки веднага да ги мяташ насам - днес точно въздишах по снимка на чаша на такива точки...

    ОтговорИзтриване
  5. Wow! What a beautiful card! Love the gorgeous flowers and the overall design!!

    Thank you very much for joining us this week at the Simon Says Stamp Challenge Blog!

    Hugs...
    Melissa

    ОтговорИзтриване
  6. Чудна, чудна, Джиджи! Много приятно цветово съчетание,всички детайли са са си по местата и доволно количество шевове, както обичам! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Още една прелест, създадена от теб... Поздравявам те, мила... уникално съчетание на цветове и елементи и прекрасно изпълнение! Съвсем благородно завиждам на притежателката й...

    Целувки
    Нуши

    ОтговорИзтриване
  8. Нищо не й липсва! Абсолютно завършена е! Прелестна, като всяка твоя творба! Браво!

    ОтговорИзтриване
  9. Поредната нежна красота! Шевът по картичката е страхотен акцент! Браво!

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна е! Наистина и мен ме грабнаха интересните цветове!И страхотен дизайн!
    Благодаря ти, че я сподели в Card Mania Challenge и успех!

    ОтговорИзтриване
  11. Джиджи, нищо не видях да и липсва на картичката! Много ми харесва! Много красиви детайли, от къде се снабдяваш в Швейцария с материали- тичинките например...? Трябва да споделиш, че и ние ще си пътуваме пак за Мюнхен скоро- хихи, и дамата с чадъра на Кали ще емигрира. :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ххахаха картичките на Кали ще си попътуват значи... :)))) <3
      Софи, дете, трудно се справям с материалите... :-/ Тъкмо си намерих магазин за художествени материали в Базел, и се преместихме в Цюрих. :( Тук си намерих книжарничка, която ми харесва и има картони core'dinations, а това ми е напълно достатъчно... Аз други материали почти не ползвам, или поне не ми трябва да "презареждам". :) Тези материали, които си ги купувам еднократно (пънчове, печати, мастила) са ми от БГ като се прибирам. :)
      Тичинките са от едно магазинче за изкуствени цветя, мъниста и панделки, нещо като софийския Слънчоглед.
      Иначееее в Германия като бях, забелязах, че в много градове има магазини на Heyda и доста продукти на Folia. Също e-bay.de и amazon.de са добра опция. :) До Швайц обаче почти никой не доставя - има високи мита и не е в ЕС. Шанс. :)

      Изтриване
  12. Мноооого е красива и комбинацията от цветове е много яка <3! Уникално измислена и украсена! И не бих казала, че е сватбена...
    Ще зарадваш някого, то е ясно :))) ХХХ

    ОтговорИзтриване
  13. Ооо толкова е пролетна и сладичка... а как само "литкат" тези пеперудки :)))А фоновият печат с ембос - направо искри. Джиджи много добра комбинация и както обикновено - обожавам картичките ти :)))

    ОтговорИзтриване
  14. Джиджка, страшна е! продължавай да експериментираш. Фонът ти е жесток! Пожеланието също, а идеята със следите на пеперудките ще я открадна;-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. ххахахаах за мен ще е чест да "откраднеш" идея от мен, Ани! <3 :))))

      Изтриване
  15. Много ви благодаря за милите коментари, сладурковци! <3 :-* Голяма подкрепа и вдъхновение сте ми! <3 :)))))

    ОтговорИзтриване
  16. Картичката е МОЯ, и никой да не се "облизва" за нея. Не си я давам, защото е великолепна. Много, много благодаря, Джиджи. Идея си нямате колко се радвам на късмета си да спечеля тази картичка. http://borianaalex.blogspot.com/2013/04/blog-post_22.html

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!