петък, 23 януари 2015 г.

Индия {India}

Здравейте, сладури!

От доста време не съм писала тук, та наминавам да поизтупам малко. :D 
Мой приятел ме помоли да направя картичка на тема Индия за девойка, като и той самият е фен на индийската култура. Всичко индийско ми е много чуждо, затова си беше истинско предизвикателство. Нямах дори хартии с десен paisley, който намирам за доста индийски. Поръчителят пък изказа мнение, че тази шарка е по-скоро ориенталска или персийска, отколкото индийска, та си пролича колко съм боса. :D Предложението беше да бъде с Тадж Махал и аз се съобразих с него. :) Ето какво се получи в крайна сметка:


Хартиите са на Basic Grey - Oxford. Не е точно paisley, но клони натам. Използвах папка за релеф, за да създам панела зад Тадж. Минах с Versamark тази страна на папката, която "вдлъбва" изображението и след като придадох релеф, ембоснах с червена и златна пудра вдлъбнатата част. Не се получи перфектно, но това май още по-добре проработи. ;)


Цялата картичка е поръсена с доста златна ембосинг пудра. Използвах и новия си шаблон на Sizzix за орнамента отгоре. Намирам го за индийски, не знам за вас. :D


Изискване беше да има и името на девойката над Тадж, а самият той е минат с glossy accents. Фонът направих с дистрес мастила. Добавих и малко пайетки тук-там, познавате ме. :) Добавих и слонче от мен - единствената ми асоциация с Индия. :D Сийм байндинга ми е скъп подарък от Зара. :) Заре, благодаря от сърце за щедрото количество сийм, което ми прати! <3


Поне разбрах какво е да е твориш по поръчка. :D Не знам дали ще повторя. Винаги съм имала пълна свобода. И този път условията не бяха много рестриктивни, по-скоро насочващи, защото аз хал хабер си нямам от Индия. Все пак обаче смея да твърдя, че когато работиш извън зоната си на комфорт, нещата се получават трудно... или поне бавно. :) 


Това е от мен, мили мои!
Скоро ме очаквайте с бебешки картички. Отново. Поне 3. :D

Поздравчета,
JIJI.

4 коментара:

  1. Аз пък смея да твърдя, че всеки път когато човек излиза извън зоната си на конфорт нещата се получват невероятно добри. Ето, тази картичка илюстрира чудесно моята теория.

    ОтговорИзтриване
  2. Да ти призная, Джиджи...не си личи, че хал хабер си нямаш от Индия или пък, че не си работила в зоната си на комфорт. Според мен си уцелила всеки един елемент, техника и десени, златистите нюанси...всичко! А този шабон на Сизикс и аз го подмятам от известно време, скоро го набутах в една все още незавършена картичка...Страхотна индийска прелест си създала! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудна картичка сее получила Джиджи, както всичко което правиш. Супер свежа и оригинална. И аз хабер си нямам от Индия, но като погледна твоята картичка ми става едно индийско на душата хаха :))

    ОтговорИзтриване
  4. Справила си се прекрасно с поставената задача! За мен си е супер индийска :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!