петък, 13 март 2015 г.

Арт журнал: Пътуване {Art journal: Travelling}

Здравейте, артисти, журналисти и арт-журналисти! :D 

Поредната страничка от журнала е готова. Картички в скоро време не знам дали ще има... крастата по арт журналите е голяма! Но пък не мога да кажа, че материалите ми за картички скучаят или са пренебрегнати. :) Включих се в една група за арт-журналисти и да ви кажа, оставам с впечатлението, че повечето се увличат по рисуване на лица (предимно женски) или т.нар. техника zentangle, съчетана с doodling. Когато показах проектите си там, веднага ме разкриха, че съм stamper/cardmaker. :D Та и тук добре си попечатах, оцветявах с акварелни моливи, рисувах куфари и хартиени самолетчета и си поизползвах шаблоните за рязане. :) <3 Знаете, че голямата ми слабост са бебешките картички, затова реших, че е време да отдам необходимото внимание на дечунгерите и в моя журнал. :) Не знам дали имате вече впечатления от моите странички, но по принцип предпочитам да тръгна от интересен надпис/цитат, които ме е грабнал, и да построя страничка, която да му похожда. :) Тази е различна, по-скоро лична. :)


Всичко започна с един разговор между мен и Софи за пътуването с деца и кой е най-"безболезнения" начин за транспорт на дълги разстояния. ;) Естествено, бяхме на различни мнения, иначе нямаше да е вдъхновение. :D Аз обожавам да летя, Калина и Бебо - също. Калина има цели 20 полета зад гърба си, а още не е имала билет с място в самолета. :D Тази година започна много обещаващо - добре си попътувахме и ни предстоят още пътувания. :) В горния ляв ъгъл изредих само някои от дестинациите, които сме посетили с нея. Имената на градовете написах с буквички rub-ons. За пръв път използвам такова чудо, но струваше 1лв и реших, че си заслужава да опитам. :) Много ми хареса как се "отпечатаха" буквичките, а най-якото е, че са много мънички и на едно rub-on листче има стотици буквички. :) Ще има да си търкам, колкото си искам. :)


Фонът отново е gelatos, скоро ще ви разкажа за тях в Картишока. Ще ви разкажа и за един друг подобен продукт, който взех преди година по грешка от книжарницата - пастели Caran D'Ache Watersoluble Neocolor II, мислейки, че са обикновени маслени пастели и исках да ги използвам за една техника. Уви, не стана, но от арт-журналната група във ФБ разбрах, че това е един от най-любимите продукти на арт-журналистите. И реших да ги изровя от кутиите и да им дам втори шанс. С тях направих светлосенките на куфарите. Приятно се работи с тях и въпреки че са отново акварелни пастели, както gelatos, нямат нищо общо. Но за това - друг път. :) Върху фонът напечатах тук-там с гумен печат карта на света, подарък от шМи. <3


Бебешките аксесоари в количката са ми подарък от Софи - изрязани елементи, мисля на Memory box. Тяхна е и бебешката въртяща играчка. елементи от която използвах за да украся горната част на страничката. Кончето е шаблон от комплекта на Little B - Baby. Мечо и количката са гумени печати на дървено блокче, купени от битака за смешни парички. :) Не за пръв път ги ползвам. <3


За надписа използвах 3 сета с букви. Накупих си още 4-5 сета, така че скоро ще има разнообразие и в това отношение. :) Използвах и новия си (и единствен) стенсил на точки. <3 За да оцветя структурната паста, използвах акрилна боичка на Adirondack - Watermelon.


Доста изчерпателно разяснение по направата на страничката, надявам се не ви е било отегчително. В този контекст, би ли ви било  интересно да гледате видео за процеса на правене на страничките в арт журнала? 


Приятни почивни дни ви желая, мили мои!

Поздравчета,
JIJI.

4 коментара:

 1. Еха, голяма прелест си сътворила, Джиджка!

  ОтговорИзтриване
 2. И тук да ти напиша, че е разкошна, много твоя, завладяваща и вдъхновяваща!

  ОтговорИзтриване
 3. Точно това си мислех, че ще е прекрасно, ако направиш и видеа за тези странички. Считам, че сред бг творците ти правиш най-страхотните журнал странички(без да искам да обидя никого) и ще е чудесно, ако те видим в действие.

  ОтговорИзтриване
 4. Джиджи, отново блестящо изпълнение! Продължавай все така и съм с две ръце "ЗА" да гледам и клипчета от теб! =)

  ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!