понеделник, 15 юни 2015 г.

Арт журнал: Балончета {Art journal: Bubbles}

Здравейте, дечица!

Преди два дни в Картишок ви се похвалих с новата си придобивка - Dylusions Paints на Dyan Reaveley от Ranger и ви разказах малко за уникалните им свойства. :) Надявам се статията да е била полезна и интригуваща за миксиращата част от вас! Днес ви показвам моят първи опит с тези бои, в които вече съм безвъзвратно влюбена. Вижте тези ярки бонбонени цветове - ням-ням! <3


Нанесох боите с Mini ink blending tool - малкия кръгъл апликатор на Тим Холц. Страхотно наситени цветове! Преливането на цветовете е изключително лесно, дори при цветове, които нямат нищо общо помежду си. За розово и лилаво бях почти сигурна, че резултатът ще е добър, но реших да добавя и тюркоаз в комбинацията. Прелест!


Нямам много опит с акрилните бои, но от това, което съм пробвала с тях, съм убедена, че с други бои толкова плавно преливане трудно би се постигнало. :) Може би със спрейове би могло, но те са ми малко "messy" и досега не съм опитвала да работя с тях. Но съм убедена, че контролът при спрейовете е много по-труден, отколкото при боите и фаловете (или хайде да го наречем непредсказуемите ситуации) са в пъти повече. :) А аз обичам да съм шеф на страничките си и да знам какъв ще е резултатът. 


Първото ми впечатление от боите беше, че те наистина се нанасят и преливат с такава лекота, че приличат повече на мастила. С тази разлика, че консистенцията им е по-гъста и че с едно топване на единия край на апликатора в капачето на боята можеш наистина да покриеш поне две двойни странички. Както обичат да казват американките "little goes a long way". :) Впечатлих се от възможността за наслагване и напластяване на боите. Съхнат наистина бързо и след изсъхване дават възможност да си играеш отново с преливането като разнасяш цветовете в "зоната" на съседните.


Очарована бях и от гладкостта на страницата след изсъхване на боите. Наистина никакъв релеф не оставят. По това също ми напомниха на мастила. Изпробвах как ще пише белият химикал върху тях - никакъв проблем с прекъсване или прескачане. :) Е, трябва да призная, че с белия гел-химикал Signo Uniball UM-153 досега не съм имала фал, така че зависи и от химикала. 


Останалото е бял ембосинг, черно мастило за контраст и малко черен маркер за подсилване на очертанията на балончетата. Казвала съм ви преди, че обикновено започвам страничките си от някоя мисъл, цитат или нещо лично, което искам да изразя и "облека" в страничка. Този път обаче започнах страничката с единственото намерение да си поиграя с боите на Dylusions и да видя на какво са способни. :) Исках фокусът да е върху тях и преливането им, а след това дойде решението за балончетата и най-накрая се сетих за този цитат, който беше "prompt" преди няколко седмици в една от арт-журналните групи във Фейсбук. 


Надявам се страничката да ви е харесала! :) Аз ще продължавам да предизвиквам боичките на Даян и да ви показвам нови комбинации с тях.

И понеже лилавото не е моят цвят и беше голямо предизвикателство за мен да работя с него, ще поздравя с тази страничка Bimba, която ни предизвиква в КФП 263 - "Лилаво". ;)

Успешна нова седмица, мили мои!

Поздравчета,
JIJI.

4 коментара:

  1. ДжиджЕ, ама ти си безгранична вече!!! Всеки път страхотна!

    ОтговорИзтриване
  2. Oooo, Джиджи! Ако не беше споделила, че лилавото не ти е слабост бих си помислила точно обратното като гледам тази страничка! Щом си способна на това с нетипичен за теб цвят, дори не мога да си представя какво ще направиш ако си в цветната си стихия... ,макар че това което съм видяла досега от теб са само шедьоври! Безкрайно ти благодаря, че се включи в лилавото предизвикателство! За мен е чест, че успях да те предизвикам с този цвят!

    ОтговорИзтриване
  3. Ах, каква прелест! Все по-уникални ти се получават страничките, Джиджи! Чудна е...

    ОтговорИзтриване
  4. Въздишам по всяка твоя страничка. Тази я зърнах у фейса, ама чак сега стигам до компа да я вдия в цялата й прелест! А тя е уникална!!! Прекрасно преливане на цветовете. Браво.

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!