понеделник, 1 юли 2013 г.

Където и да скитам... {Wherever I may roam...}

Знаете ли тази песен на Metallica? <3 Ние с Бебо понеже от деца сме си парче метълчета, си знаем всички песнички на Metallica... :)))) Та тази песен наред с юнското предизвикателство на Мър-мяу, бяха вдъхновението ми за тази картичка. Чудих се, чудих се къде искам да отида и за кое кътче на земята си мечтая. И осъзнах, че последните месеци си мечтая единствено да се прибера в България... Никъде другаде не ми се ходи. Затова и картичката ми не е много екзотична:


Почти всичките ни приятели са пръснати по света и лятото е най-очакваното време от годината - почти като Коледа, но малко по-топло. :) Да, успяваме да бъдем компания, въпреки че отдавна не ходим заедно по детски лагери и не сме заедно в България. Трудно е да се съберем всички на българска земя едновременно, защото сме около 10 човека в 4 държави и все някой ще отсъства. Но в редките моменти, когато всички сме заедно, нищо не се е променило, все сме си същите - хлапаците от детския лагер на Равда, където се запознахме. :) Говорим си простотии и се хилим, както когато бяхме на по 12-13 години. :) Нашите спомени, нашето детство и нашите сърца си остават там, в България. Тази картичка направих с мисълта за моята компания, и най-вече моята кума и майка ѝ. Те живеят в Норвегия вече 10г., но така и не са скъсали пъпната връв с България. <3 Затова и картичката ще е за тях. :)

Посланието отново е основна част от картичката. :) Написах си го на Word и после с ножичка буквичка по буквичка си ги изрязах, направих им подложчици от син картон и си ги залепих. :) Печатът, който е най-най-подходящ за тази картичка, ми е скъп подарък от shMe. Отново хиляди благодарности за жеста, шМи! <3 Оцветих си го с 2 цвята акварелни моливи - исках да изглежда много обикновено оцветено. Мисля, че постигнах търсения ефект. :D


Висулката сърчице е от онази намерена на улицата торбичка със скъсани гривни, за които ви споменах в миналата публикация. :) "Забих" сърчицето с брадс-пиронче на мястото на България върху картата.


Доста семпла картичка се получи, но направена с чувство и много сантиментална за мен.

Ще я включа в Забавлятелство 20: "Около света за 80 дни". Дано не съм закъсняла и дано отговаря на темата! :) 

Очаквайте съвсем скоро включване от мен с името на печелившия от Почерпката ми! <3 Не ме питайте как ще избирам, защото и аз не знам... 

Успешна и много усмихната нова седмица от мен, мили мои!
А за феновете на по-твърдата музика едно поздравче:


J I J I.

10 коментара:

 1. Джиджинка, много ме разчувства, мила. Тук се плаче и то силно. Върнах се назад в спомените си, когато бях на студентска бригада в Шотландия. Работата си е работа. Но никога няма да забравя на нашите партита, как всички българи се хващахме в кръг и с пълни гърла, макар и леко задавени от прииждащите сълзи, пеехме нашите си хубави български песни. После извивахме кръшни хора и всички ни се радваха. Няма как да скъсаш нишката. Сърцата ни просто принадлежат на тази страна и независимо къде сме по света, за колко време и каква е причината да сме там, ние си оставаме потомци на един велик народ.
  Картичката е повече от страхотна. Всичко си е, където трябва. Сърцето е кулминацията безспорно. Целувки, мила и благодаря за тази красота :)

  ОтговорИзтриване
 2. Ох, Джиджка, 9 и 20 сутринта е, а аз се разциврих. Картичката е прексрасна, но малко тъжна. Замислих се за всичките си приятели, които са далеч и които като вас чакат само да дойде лятото и да се приберат. Много семпла и много силно картичка.Браво! А кото си дойдете в Бг-то може даа си направим една картичкофурийска среща. Дълго време си чудех за този печат ,но сега вече ще си го купя.

  ОтговорИзтриване
 3. Уникална картичка!!! Голямо браво. Всичко е перфектно и на мястото си. Била съм веднъж на студентска бригада в щатите за 3 месеца и толкова болезнено много ми залипсва БГ и всички тук, че установих, че не мога да живея другаде. Тук ми е хвърлен пъпа, тук оставам...засега :) не се заричам, че не се знае накъде ще ни отвее вятъра :). Усмивки и те чакаме с нетърпение на българска земя!

  ОтговорИзтриване
 4. Прекрасна и силно въздействаща картичка! Много ми харесва! Най-сърдечни поздрави от България, Джиджи!

  ОтговорИзтриване
 5. Толкова ме зарадва и трогна този твой носталгичен копнеж, изразен по блестящ и въздействащ начин. Много истинска работа, Джиджка, поздравления :)ххх

  ОтговорИзтриване
 6. Великолепна картичка, Джиджи! Стягаща за гърлото, много емоционално наситена...

  ОтговорИзтриване
 7. Прекрасна изпълнена с носталгия картичка...Всичко си е на мястото.Наистина много ми хареса! Справила си се блестящо и с оцветяването, защото аз помислих, че си ползвала лист дизайнерска хартия :)

  ОтговорИзтриване
 8. Така ме разчувства, Джиджи!Не съм живяла никога извън БГ, просто не бих могла да живея далеч от тук, но имаме много приятели и роднини, които заминаха да си търсят щастието другаде...
  Страхотна картичка!

  ОтговорИзтриване
 9. Силни чувства, изказани по един великолепен начин!Страхотно послание носи ! Браво!

  ОтговорИзтриване
 10. Отново много идея и мисъл, а и чувства си вложила в това твое творение, Джиджи! Много мило и сантиментално, но пък и истинско! <3
  ХХХ

  ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!