понеделник, 22 декември 2014 г.

Коледни еленчета в розово {Christmas reindeer in pink}


Здравейте, мили джуджковци!
Как върви коледната подготовка?

Тази Коледа ми е розова. Виня Maja Design за това. Трябва да призная обаче, че в блокчето има и много други цветове, но все розовото ме влече - компенсирам за всички досега не-розови коледни картички, които съм направила, откакто се занимавам с картичкоправене. Тази дори няма картинка. Наричам я die-art - нещо като punch-art, но с шаблони:


Джиджи плет плете, през три куки преплита, плети, Джиджи, плети! Опитите на една кука продължават, все така не много успешно, но в своя защита ще кажа, че все пак това не е фокуса на картичката, а само акцент. :) Надявам се да ми мина номера. :P В случая оплитах около халкичките на изрязан с шаблон елемент (ето в тази картичка може да видите "голия" шаблон на Spellbinders). 


Ако ме питате как съм го плела, нищо не помня. Хората, които се занимават с плетене, ще се съгласят, че има един-два похвата, които спазваш, за да заплиташ, другото е въображение или схема. :) При мен е въображение. :D


Еленчетата са изрязани елементчета и са ми подарък от Кати Цанева за Размяната на Ани. Добавих няколко елхички и покрих всички с glossy accents. Добавих малко камъчета и пайетки. На основата поръсих малко shabby embossing enamel - за пръв път го ползвам и горе-долу ми хареса, но не мога да кажа, че съм очарована. 


Платнената лента срещнах в супермаркета в щанда за коледни опаковъчни материали и пасна перфектно на останалата част от картичката. :)


Картичката направих специално за късметчето ми от Коледа по Картичкофурийски - Валентина Димитрова (valkiria). :) Вече си я е получила и реакцията ѝ беше доста поощрителна. :) Надявам се наистина да ѝ е харесала. :) <3

Отивам да си попълвам адресника с ваши адресчета, най-накрая си купих тефтерче! Досега всички адреси бяха на хвърчащи листчета, откъснати от писмата, които съм получавала. Трябва да призная, че и този начин на съхранение си има своя чар, защото са написани с почерка на изпращача, но е безумно неудобно и винаги има риск да не го намеря, когато ми потрябва. Затова - кожено червено тефтерче! :)

Поздравчета, 
JIJI.

3 коментара:

  1. Еми какво да ти кажа... не ми харесва! А сега сериозно! ОЧАРОВАНА СЪМ... това е картичката която безспорно ми оглавява класацията за най-красива зимна приказка! Гледам не си я включила още в Хартиени Вълшебства и ще ти дърпам ушите като те видя. Относно плетенето едно голямо БРАВО, баба не успя да ме научи. Нервите й ли не издържаха или аз се отказах първа, това е нерешен въпрос по който още се спори. Искрено завиждам на получателката й, но аз да не се оплаквам защото си имам една друга приказка от теб. Пожелавам ти весели празници, мила Джиджи. Целувкии

    ОтговорИзтриване
  2. Нямам думииииии..........Прелестна е! Джиджи, хубави празници!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!