четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Арт журнал: Есента {Art journal: Autumn}

Здравейте, мили мои! 

Ето я и хронологично първата страничка в новия ми Dylusions журнал. Правих я специално за тазмесечното ни предизвикателство в Картишок Микс медия предизвикателства - "Есенно вдъхновение с аромат на тиква и още нещо"


Тази страничка започна от фона с марките, който ви показах във Фейсбук страничката на Микс медия Картишоци:


След като налепих марките, минах с разредено гесо и оцветих фона с акрилни бои в жълто и кафяво. На снимките изглежда, че марките не си личат много, но на живо придават интерес, повярвайте ми. :) За фона използвах печат на Мигито - Речник Дом, която е спонсор на предизвикателството ни и щедро предоставя 20лв ваучер от нейния магазин.

В горните ъгли на страничката използвах стенсил на Memory Box. Oтново не си личи много на снимките, но го направих със златна боя. Фенерите и клоните мисля, че отново са на Memory box, подарък от Роска и Софи. :) <3


Листата са направени с шаблона на Impression Obsession. Изрязах от акварелен картон и оцветих с дистрес мастила ripe persimmon, wild honey, mustard seed и peeled paint със smudge техниката и напръскване, за да се прелеят добре цветовете. За да изглеждат малко по-реалистично, напечатах жилки от един доста по-голям и не по тяхна мярка печат листо. Преди да ги залепя, отново използвах любимия си напоследък distress micro glaze на Ranger.


Нарисувах си тиквите, кестените и жълъдчетата, оцветих с акварелни моливи и ги залепих за страничката. След като залепих всичко, добавих и "мухъла" (дистрес боя cracked pistachio на Тим Холц), за да контрастира на листата и да ги отдели от фона. Накрая поръсих и с малко shabby embossing enamel.


Надявам се моята есен да ви е харесала! :) 


Не забравяйте да наминете и през блоговете на Кали, Роси и Кат, които са ви подготвили прекрасни вдъхновения! Вярвам, че красивата мека есен навън ще ви вдъхнови да се включите в предизвикателството ни този месец. Нямам търпение да видя вашите творения!

Поздравчета,
JIJI.

1 коментар:

  1. Заради странички като тази бих пробвала да направя и аз нещо по темата :) Браво, Джиджи! Страничката е красива, идейна, вдъхновяваща, оригинална и много изпипана! Истинско съвършенство! <3

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!