понеделник, 18 февруари 2013 г.

Винтидж романтика

Здравейте, момичета! :)

Това е картичката, която направих за рождения ден на моя приятелка. В момента картичката лети към Америка, така че би трябвало да е изненада за получателката си. Надявам се Ани да не намери блог-местенцето ми преди да е видяла картичката си на живо. :D 
Картичката е с размери 8,5х10см. Основата е крафт картон, дистреснат с Distress ink Walnut Stain.


Фонът, наподобяващ дизайнерска хартия, си го направих сама с комплекта печати на Stampendous - Charm Collection. Започнах с бял картон, дистреснах с Distress ink Tea Dye. За отпечатването на изображенията съм използвала Distress inks - Peeled paint, Wild honey, Tumbled glass, Walnut stain и Versacolor ink Cinnamon.


Опитах се да не украсявам много от вътрешната страна, защото с Бебо искахме да напишем пожелание за Ани.



Подложих кафяв картон под фона за контраст. За пръв път скъсах ръба на картона и ефектът ми харесва. :) Добавих малко дантелка, зиг-заг шев, един брад перлено сърце и една епокси-пеперудка за акцент. 


Вдъхновението ми за тази картичка дойде от албума на Grace Taylor - Vintage Romance. :) Много ми харесаха как изглеждат "разхвърляните" винтидж елементи. :)

Дано ви хареса! <3 :) 

Поздрави и успешна нова седмица!

J I J I.

9 коментара:

  1. А винтидж картичката ти е разкош и половина. И много ми харесаха точно разхвърляните елементи с розовата дантелка. Браво, Джиджи, страхотно начало :)ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за хубавия коментар, shMe! <3 :))))) Твоята оценка значи много за мен! :)

      Изтриване
  2. И на мен много ми харесва,Джиджи. страхотна комбинация от любими мои неща - дистрес, дантела, винтидж елементи, използвани по страхотен начин!
    п.с ако се смилиш над мен и махнеш проверката с думи ще е супер че особено като пиша през телефона е голям тормоз.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Кате! <3 Знам, че споделяме страстта по дистрес мастилата. ;) Скоро ще се опитам да направя и еднослойна картичка с тях по урочето ти при Картичкофурии. :))) Ще видим колко ще ми се получи...
      P.S. Речено-сторено! :))) Мерси, че ми напомни за тази настройка. :) Тотално бях забравила, че default-a е с проверка, а наистина е доста дразнещо.

      Изтриване
    2. Друго си е сега :) иначе все робот излизах с тия проверки..
      А чакам с нетърпение да видя какво ще измайсториш с еднослойните картички, ти си далеч по-напред от мен с материала по тема Дистрес мастила..аз имам много още да уча от теб

      Изтриване
  3. Много харесвам винтидж картички, а твоята е прелестна, много стилна - с малко, но сложени на място и перфектно подбрани детайли, а цветовете са нежни и изпъкват чудесно над кафявата рамка.

    ОтговорИзтриване
  4. Чудна е - има си всичко! Дано да си предвидила достатъчно време за "полета" до Амерка, че моите картички стигат дотам за около два месеца :)
    Честит ти блог, да го изпълниш с много, много красиви проекти!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лелеее, не ме плаши, Елиии! :D Аз предвидих 1 седмица... Рожденият ден е днес, така че стискайте палци! :))))

      Изтриване

Благодаря Ви за коментара!