неделя, 17 февруари 2013 г.

Защо станах блогър...


Здравейте, мили момичета! 

Най-накрая се престраших да си направя блог. :) След година и половина сравняване на предимствата и недостатъците на Facebook vs Blogger, везните наклониха в полза на Blogger. Няколко са причините за тази дълго мислена, що-годе обмислена и значеща много за мен стъпка. Искам да ги споделя в този доста скучен първи пост. :) Току виж помогна и на някой друг, който се двоуми дали да се присъедини към блог-пространството.  

1. Желанието ми да ви следя, защото правите страхотни неща! Вашите творения са непресъхващ извор на вдъхновение за мен, всяка ваша публикация ме учи на нещо, а с коментарите си (поощрителни или критични) сте моето безпристрастно жури. :) 

2. Правя картички предимно за мои роднини и приятели и публикуването им в досегашния ми Фейсбук "блог" разваляше изненадата, а съм твърде нетърпелива, за да чакам картичката да пристигне при получателя си преди да я покажа. :) В блога ми предполагам, че няма да "надничат" много... ;)

3. Искам да показвам нови техники, материали, вдъхновения и т.н. с хора, които споделят моята страст по картичкоправенето. Фейсбук, както знаех от самото начало на създаването на страничката ми, не беше добра платформа за това. Да кажем, че преди година и половина, когато създадох ФБ страничката си, не бях узряла за истински блог. :)  

4. След като едва преди година събрах смелост да споделям публично творенията си, искам и да получавам вашите отзиви. Аз самата нямам профил във ФБ по ред причини, а и да имах, щях да избягвам да пиша коментари във ФБ "блогове". Не бих смесвала личния си живот с хобито или професията си. Явно не само аз възприемам нещата така, а това ме лишаваше от ценните коментари на повечето от вас.

5. ФБ не ми дава свободата да персонализирам страничката си по начин, който да отговаря на мен и моя стил.

6. На последно място, искам да участвам в предизвикателства, игри, giveaways, candies, да се "кича" със значки... :D Това е или невъзможно, или с много по-ограничени възможности без да имам собствен блог.

Чисто егоистично, не исках повече да се лишавам от всички тези предимства на блог-пространството и ето ме тук - новоизлюпил се блогър. :)))) Надявам се в бъдеще с вашата подкрепа да успявам да поддържам това местенце уютно и вдъхновяващо, за да се "отплатя" поне частично за това, което получавам от вас. :)

Благодаря ви, момичета! <3 :) 

P.S.: Предварително искам да се извиня за употребата на английски думи и изрази в публикациите си, но понякога или не ми идва думата на български, или просто на английски изразът звучи по-добре. :) 

8 коментара:

  1. Пу първа! :)
    Джиджка, колко се радвам, че най-сетне и ти си направи блог. Така ще можем да се наслаждавеме на прекрасните ти творения още повече и да - много по-лесно и достъпно ще ти пишем дъълги и все положителни коментари :))) Добре дошла и дано страхотното вдъхновение и любов към общата ни страст никога не секват. Целувки :) ххх

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ехееее, много съм поласкана, че ти си ми първия последовател! <3 :)))) Благодаря ти за насърчаващите думи, shMe! :) Много съм щастлива, че вече ще съм пълноправен член на семейството на картичкофеите! :)))) С ваша помощ вдъхновението никога няма да секне, със сигурност... ;) XOXO

      Изтриване
  2. Добре дошла в блог пространството, малка сладурке :) Много се радвам, че ще можем по- лесно да следим красотите ти и да ти "връщаме" коментарите. Вече си част от клуба на страстните картичкофури и да знаеш, че е яко пристрастяване.

    ОтговорИзтриване
  3. Супер, честито блогче, да го напълниш с много нови прекрасни проекти и награди! Сега вече ще мога и да следя твоите експерименти и да споделям възхищението си. Добре дошла при блогърите и ... много прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Хайде и под тази публикация - честито и от мен! Напълно разбирам подбудите ти да се наместиш в блог пространството, както и периода на изчакване :) На мен ми трябваха две години технологично време преди да реша да си направя блог...а и във ФБ не ги показвах картичките си. Та има и по-"зле" от теб :)
    Пожелавам ти много претворено в проекти вдъхновение, спечелени предизивкателства и най-вече много споделено удоволствие от хобито!
    П.п. Ако измислш и опция за абониране и за тези, които нямаме профил в Гугъл, ще е супер :)

    ОтговорИзтриване
  5. Добре дошла! Сигурна съм, че воденето на блога ще ти хареса, а ние ще можем лесно и отблизо да следим красотите ти! И да оставяме коментари, разбира се, досега във фейсбук не знам защо, но не можех.

    ОтговорИзтриване
  6. Ох.... намерих те!Сега като се замисля... май беше логично първо да пробвам симето от Фб.... но кой да се сети :)
    Добре дошла и от мен! Ще видиш, чче тук е много по-хубаво от фб :). А аз обещавам да те навестявам честичко.... творенията ти са малки бижута, които страшно много ме вдъхновяват :)
    Гуш от мен

    ОтговорИзтриване
  7. Самооо след около 2 месеца и аз преоткривам, че си имаш блог, но по-добре късно, отколкото никога :) Супер много се радвам за това и честито блогче (дори и със закъснение). Определено ще следя твоите творчески красотки, които страшно много ми харесват :):):)

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!