сряда, 16 април 2014 г.

Майкъл {Michael}

Пак съм аз. <3 :)

Показвам ви втората ми картичка, която ще лети към София с благотворителна цел - за инициативата на Хартиени вълшебства в подкрепа на I Can Too.

Тази картичка май най-много ми харесва от всичките ми опити за CAS. А и май най-много се доближава до този стил. И аз не знам... Ето я:


Помните ли преди 2-3 месеца беше нашумял така наречения ombre style. Всъщност, ако не сте почитатели на CAS, може и да не сте забелязали тази мода. Тук се опитах да придам този ефект на фона, като използвах само едно дистрес мастило - Chipped sapphire. 


За пръв път използвах washi tape. Симпатичен продукт. :) Замества дизайнерските хартии. И знаете ли това на каква мисъл ме наведе? - Че минах временно на CAS, за да си почина от дизайнерските хартии. За пръв път си купих цветна хартия от САЩ преди година и половина и оттогава доста наблегнах на тях. Преди това не бях използвала. Явно съм имала нужда от refresh. :) Виж, течните перли и шевът далеч не са ми омръзнали и скоро няма да си дам почивка от тях. ;)


Печатът е Michael на MoДобавих малко сребърни звездички, за да обединя картинката с посланието. :) 

Надписът го изкривих, размазах и накрая ембоснах с бяла пудра. :D За тези с не много развинтено въображение, първата дума е "friends". :D Не знам корифеите в този стил как се справят, но аз досега всичките си опити за CAS ги окепазих и мога да ви кажа, че не е много лесно да се замаже фалът. :D


Ще покажа ангелчето и на Кали, защото знам, че ги обича. :) Кали, извинявай, че пак с мъж влизам в играта ти, но така се получи. :)
Надявам се да ви хареса. :) А и вие нали сте ми мили душички златни - никога не ме храните и винаги ме окуражавате. :D <3

Ще включа Майкъл в:

Забравих да спомена - copyright знакът на Мо го преместих на гърба на картичката, с нейното изрично съгласие:

Светли празници ви пожелавам!

Поздравчета,

JIJI.

8 коментара:

  1. Джиджи, и двете ти картички много ми харесват. Знаеш, признала съм те що се отнася до бебешки и детски картички - царица си! Може би щото ти самата си такова голямо детенце :) непораснало и са ти близко до акъла.... но е факт, че винаги са много сполучливи твоите експерименти в тази област.
    А колкото до терзанията по отношение на CAS картичките, които изчетох из фейса и тук, ще ти кажа, че за мен в опитите ми за CAS винаги ми е било водещо определението в един блог за предизвикателства:
    The Meaning of CAS
    It's all about the design
    * not the technique
    * not the tools
    * not the embellishments

    It's all about the design
    * Uncluttered
    * lots of white or open space
    * one main focal point

    It's all about the design (http://addictedtocas.blogspot.com)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Супер си, Кат! Благодаря и за милите думи, и за жокера по отношение на CAS-a. <3 :) А за не порасналото дете си напълно права. :D

      Изтриване
  2. Аааа, много сладурска картичка, Джиджонка! Облачето е супер яко. Трябва да споделиш тънкости при оцветяването с моливчета.

    ОтговорИзтриване
  3. Джиджка, прелестна е! Напълно ти се отдава този стил!!! Браво. А фонът е невероятен, не мога да повярвам, че е постигнат само с един цвят мастило. Има ли женски вариант на ангелчето?

    ОтговорИзтриване
  4. Харесват ми много твоите CAS, Джиджи! Продължавай смело. А в тази направо се влюбих. Фонът е страхотен! Има ли някъде урок как се прави за невежите като мен?

    ОтговорИзтриване
  5. Е, тази ми харесва даже повече от предната! Страхотно оцветяване и страхотен подбор на хартии, а надписа - великолепен! Аз си падам по изкривените и непропорционални неща. Грабна ме от пръв поглед! Благодаря ти, Джиджи, за участието ти при Хартиени вълшебства! Заедно можем много!

    ОтговорИзтриване
  6. Отново аз, за пореден път, да кажа колко ми хареса този Сънчо!
    Фонът е запазената ти марка и чакам с нетърпение да покажеш урока за него. Много ми хареса и деликатните акценти с Washi-то. Колкото за CAS определението е следното - картичка, която АЗ не мога да направя.
    Повярвай ми, опитите ми са доста трагични и винаги са завършвали украсени с 1-2 тона цветя ;) А на теб ти се получават !
    Благодаря ти за второто ангелско участие в моята блогогодишна игра!
    Прегръдки, Кали

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!