петък, 26 септември 2014 г.

По научному {Scientifically accurate}

Здравейте, мили мои!

И днес, като и предишния път, няма да съм кратка. :)

Не знам каква част от вас знаят, но по професия съм изследовател по биотехнологии, молекулярна биология и микрофлуиди. :) Звучи скучновато, но мога да ви уверя, че не е така. По мое лично наблюдение, изследователите (researchers) са едни от най-доволните от професията си хора и с огромен кеф вършат работата си, решават научни загадки и изобретяват нови технологии. :) Да си знаете. 

Както и да е. Преди 1 месец получих имейл в служебната си поща, че ще има изложение на тема "Артистичната страна на служителите на IBM". Изкуших се. Знаете, че не продавам и не приемам поръчки, но пък оценяването на труда ми и кардмейкинга изобщо като хоби винаги ме е радвало много. :) Обичам да печеля популярност в полза на кардмейкинга, защото определено не много хора знаят за него. Затова и реших да участвам. Условието беше: ако проектът е по-малък от формат А4 или е 3-измерен, може да участва само на откриването на изложбата, но не и за целия период от 3 месеца. Устройваше ме напълно, защото вече имах 1 картичка, и щях да направя още една, ей така, да ѝ прави компания, и да изпратя и двете картички към получателите им след деня на откриването. До тук добре. Изпратих блога си на организаторката, а тя взе, че се зариби толкова много по ръчно изработените картички, че ме помоли да направя 2 картички, които да сложи заедно в рамка за 3-измерни проекти А4, и да останат за целия период на изложбата. :) Определено погъделичка картичкофурийското ми его и нямаше как да откажа. 

В такива случаи, винаги първият въпрос, който трябва да си зададе човек, е: "Каква е публиката ми?" Втория въпрос за мен беше: "В периода на изложението какви празници има?" Отговорът: "Изследователи по Хелоуин и Коледа" :D Хелоуин го пропуснах, защото не е много мой стил, нямам нищо хелоуинско в материалите ми. Останаха "изследователи" и "Коледа", две картички. :) Коледната я видяхте, тя определено беше по-малкото предизвикателство. "Изследователи"...? Трябва да е малко научен хумор, малко по-строга и мъжка, защото под секред да ви кажа в тези среди мъжете са мнозинство - в моята сграда дамската тоалетна е за мое лично ползване. :D Ето какво измайсторих, така да се каже, по научному хумористично:


Използвах страхотния печат на Mo - Wiz, който вече бях оцветявала и използвала в друга картичка. :) Почти никога не използвам печат повече от веднъж, но просто обожавам това старче и взех, че се повторих. Определено любим печат и любов от пръв поглед - купих го в момента, в който Мо го качи в магазина. <3 Посланието е цитат на Aaron Allston - авторът на книгите за "Междузвездни войни", и гласи, че "Всяка подобаващо лошо написана технология е неразличима от магия". :D 


Предполагам ще забележите неконвенционалната украса, която използвах, а именно малки епруветки. :) Реших, че повечето ми колеги също като мен работят с тях всеки ден и ще ги харесат като embellishment, затова задигнах 2-3. :) Напълних ги с концентрирани водни разтвори на... worn lipstick и shabby shutters. :D Зад тях използвах пак шаблона си на восъчна пита, но този път исках да напомня бензенови ядра на химични съединения. ;)


Хартиите са на Simply gorjuss и ги намирам наистина gorgeous за такива мъжки, леко мрачни и загадъчни картички. :) Малко брадс и пайетки и стига съм се обяснявала. :D


Надявам се да ви допадне, въпреки тесния спектър на публиката, която таргетирах.

Ще включа Wizzy в:
Хубави почивни дни, фурийки!

Поздравчета,
JIJI.

9 коментара:

  1. Wonderful coloring! And great embellishments too!


    Hugs,
    Alexandra

    ОтговорИзтриване
  2. Ехааа, оправих си настроението, щом надникнах тук! Приказна картичка! Пък за посланието и украсата нямам думи-просто перфектни! Абсолютно съм сигурна, че картичката ще се превърне в акцента на изложбата :)

    ОтговорИзтриване
  3. Уникална!!! Джиджи, моите адмирации. Оцветяването ти е перфектно, а епруветките са чудесно допълнение към изследователската картичка. Сигурна съм, че ще пожъне големи успехи :-)

    ОтговорИзтриване
  4. Ей, Джиджи направо ме разби. По принцип дългите публикации ги чета по диагонал, но тук се съсредоточих максимално. Картичката е страхотна!

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошна картичка. Истински се забавлявах и на обяснението към нея. Обичам, когато гледам блогове да има и какво да прочета - тези уж невинни обяснения казват толкова много за човека...
    Поздравления за интересните хрумки и реализацията. :)
    Усмихнат следобед.

    ОтговорИзтриване
  6. Очите ми останаха в тази картичка, още когато я качи във Facebook. Магъосникът е наистина страхотен, а след оцветяването ти, направо си е толкова реалистичен, все едно всеки момент ще ми проговори на неговия странен език. Много оригинална идея са епруветките! Упех на изложението, сигурна съм, че ще ги впечатлиш безкрайно с твоя талант! :)

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна, страхотна!!!Бравос за пореден път!

    ОтговорИзтриване
  8. Разкошна! Не мога да й се нагледам!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!