петък, 6 септември 2013 г.

Честит нов дом, Софи! {Home sweet home!}

Йехееее, много благодаря за приветливите ви коментари, сладури мои! <3 Накарахте ме да се почуствам отново "у дома" в блог-пространството! :) 

Speaking of which, днес ви показвам една картичка, направена специално за Софи по случай нейния нов дом в Мюнхен. Софи, дете мило, бях в тази ситуация преди точно (ама точно - 07.09.2011!) преди 2 години, когато дойдохме в Швайц. Трудно е адаптирането, но в твоя случай вие вече сте гърмени зайци. :P Пожелавам ви скоро да се почувствате "у дома" в новата си къщурка! Обичайте се и бъдете задружни! <3


За картичката - миналата събота аз пак на битака, пак на печатите втора употреба. Равносметката е 10 голееееми печата на дървено блокче (love 'em!) за 11 франка (кажи-речи 18лв). :) На този, който използвах тук, даже имаше цена - 26.90 франка явно е бил като нов. Е, да ви кажа, не беше използван дори за проба! Мога да преценя, че мастило върху този печат не е слагано. :))) Не съм cat person и иначе не би ме изкушил печат с котка. Реших обаче, че този "размазан" върху компютъра котарак олицетворява уюта на новия дом, и хааайде в торбата за картичка на Софи. <3 

Продължават опитите ми с акварела и 3D paper piecing-a. :D 


Исках фонът да изглежда като тапет. Сложих една висулка. Не, не е ключе за новия дом, а ми предпочетох лаптоп. :) Така, де, само аз ли изпитвам такава зависимост и нужда от лаптопа си?! :P 


Посланието е в балонче, защото е мисъл на котарака. :) Шрифтът е дизайн на една талантлива дама, която прави страхотни CAS картички - Hannelie от Desert diva. Много често предоставя дигиталните си послания. :) Моят е малко mode-нат, защото нямаше да ми се събере на картишока. :) Та разделих го на два реда и заместих думите home & heart със символи, които минах с glossy accents. Мишката на компютъра също е глосната. Btw, Бебо като видя надписа, го прочете като: "Your up is where your heart is? I don't really get it". :/ Затова сложих коминче на къщичката, да не се чете като "стрелка нагоре" :D

Хайде стига обяснения! Софи, дано си я харесаш! <3 Правена е с много мисъл за теб и с най-благи пожелания! :)

Ще я включа в:

А мен ме очаквайте още днес отново. ;)

Поздравчета и прегръдки!

J I J I.

10 коментара:

  1. Много се радвам, че се включи, JiJi. Макар че и аз не съм фен на котките, идеята ти я намирам за много интересна и различна. И разбира се изпълнение на много високо ниво! А колкото до привързаността към лаптопа и интернет- тук абсолютно улучи право в целта. :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Освен това ти завиждам за тези битаци, много изкушаващи трябва да са, ще взема и аз да проверя за такива в Мюнхен, как се водят при вас като име?

      Изтриване
    2. Flohmarkt. :) Със сигурност имате. При нас са в събота на няколко места в града. :) Яко е - има печати, стари дантели, копчета, стари бижута и какви ли не още боклучки за без пари, на които само аз в цял Цюрих съм им душманин. :D :D :D

      Изтриване
  2. Flohmarkt ове имаме постоянно, но те са на различни теми.Аз май честичко обикалям детските за играчки и книжки, ама май и по други места трябва да надзърна.

    ОтговорИзтриване
  3. Ай, разкошотия! Влюбих се в този рижко! :)
    Много, ама много ми хареса и идеята, и реализацията. Коминчето си е важна добавка. Без него наистина би могло да се възприеме като стрелка :).

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна идея и реализация. Всяко твое творение е уникално! Радост за очите. И аз ти завиждам за битаците, искам и аз.

    ОтговорИзтриване
  5. Jiji, получих я, прекрасна е, изпипана във всеки детайл.Несравнимо чувство е не само да видиш, а и да пипнеш такава картичка с всичките и релефи и обемни фигурки, както в случая котето не е просто лепнато на по-високо ниво, то е някакси по-тумбесто в центъра, какво си пъхнала под него, я кажи? :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. "... я кажи, колко слончето тежи?" :D
      Ми първо се минава със stylist, мисля, че на българския пазар се води "уред за придаване на релеф" - един с метално топче на върха. Така става тумбесто. После за 3D paperpiecing-a най-якото лепило е това http://pinflair.co.uk/item.php?item_id=1909 на OLBA, но се продава само в UK и Дания, ако не се лъжа. На мен кумът ми го носи от Англия. На българския пазар съм срещала само това: http://uau.bg/silikonovi-lepila-3d/4339-collall-3d-.html , но не съм го пробвала. Предполагам, че ще върши също толкова добра работа.
      Много се кефя, че си я харесала и на живо! :))))
      Дано съм успяла да те зарибя да пробваш тази техника, дете! <3 :)

      Изтриване
    2. Определено успя да разбудиш любопитството ми! :)

      Изтриване
  6. Thanks for using my sentiment!
    Your card looks beautiful!

    ОтговорИзтриване

Благодаря Ви за коментара!